Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-02@15:01:54 GMT

راهنمای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۲۴۵۶

عوارضی آزادراه‌ها دیگر وقت شما را نخواهند گرفت. اگر در نوروز امسال از یکی از چهار آزادراه تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین و تهران–قم عبور کرده باشید، حتما با ایستگاه‌های عوارضی خالی روبرو شده‌اید. قضیه از این قرار است که عوارض این آزادراه‌ها به صورت الکترونیکی دریافت می‌شود و تا تیرماه امسال ۱۳ آزادراه دیگر به این چهار آزادراه اضافه خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین مهمترین سوال راننده‌ها در حین عبور از ایستگاه‌های عوارضی این است که چطور می‌توانند برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام کنند. تا به حال شش روش مختلف برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها راه‌اندازی شده است که می‌توانید بدون ایستادن در صف‌های طولانی پشت ایستگاه‌های عوارضی، برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام کنید.

عوارض کدام آزادراه‌ها به صورت الکترونیکی دریافت می‌شود؟

پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها فعلا در چهار آزادراه عملیاتی شده است. تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین و تهران–قم چهار آزادراهی هستند که در صورت عبور از آن‌ها هیچکس برای دریافت عوارض جلوی شما را نخواهد گرفت. بر اساس اعلام سید حسین میرشفیع، معاون شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل، قرار بود آزادراه‌های تهران-پردیس و قزوین-رشت هم در نوروز امسال به سامانه پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها بپیوندند، اما این اتفاق نیافتاد. بر اساس پیشبینی‌ها قرار است تا تیرماه سال ۹۸ حدود ۱۳ آزادراه دیگر به پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها مجهز شوند و دیگر شاهد صف‌های طولانی پشت ایستگاه‌های عوارضی نخواهیم بود.

اگر عوارض را پرداخت نکنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

براساس تصمیمی که در مورد جریمه عدم پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها گرفته شده، اگر راننده‌ای تا ۷۲ ساعت بعد از عبور کردن از آزادراه‌ها مبلغ عوارض آن را پرداخت نکند، به عنوان فرار از پرداخت عوارض شناخته شده و جریمه خواهد شد. جریمه فرار از ایستگاه‌های عوارضی ۳۰ هزار تومان است، اما معاون فنی آزادراه‌ها می‌گوید به دلیل اینکه ممکن است اطلاع رسانی کافی در این زمینه صورت نگرفته باشد، کسانی که نتوانستند عوارض خود را به صورت الکترونیکی در این چهار آزادراه پرداخت کنند، تا بیست و چهارم فروردین‌ماه مهلت دارند عوارض خود را از طریق اپلیکیشن‌ها و یا سایت پرداخت الکترونیکی عوارض پرداخت کنند.

 

۱- اپلیکیشن تاپ

اپلیکیشن تاپ گزینه نسبتا خوبی برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها به حساب می‌آید. چراکه علاوه بر این امکان، امکانات پرداخت متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد؛ از انتقال وجه گرفته تا خرید بیمه و بلیط هواپیما.

تجربه استفاده از این روش: پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها از اپلیکیشن تاپ زمان بسیار کمی از شما می‌گیرد. چراکه بر خلاف دیگر اپلیکیشن‌های مشابه، نیازی به وارد کردن اطلاعات متعدد ندارید و صرفا با تایید شماره همراه خود و فعال‌سازی اپلیکیشن می‌توانید بعد از ثبت پلاک سراغ پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها بروید. البته این مورد می‌تواند یک نکته منفی برای این اپلیکیشن باشد. آن هم اینکه شما پلاک هر خودرویی را که وارد کنید می‌توانید ببینید که از کدام عوارضی‌های پرداخت الکترونیک عبور کرده است. حتی اگر آن خودرو برای شما نباشد!

اصلی‌ترین نکته مثبت در مورد پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها از طریق اپلیکیشن تاپ، امکان استعلام عوارض آزادراه‌هاست. به طوری که با ارائه شماره پلاک ماشینتان می‌توانید ببینید که عوارض معوق برای این پلاک ثبت شده یا نه.

۲- اپلیکشن کی‌پاد

یکی از روش‌ها برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها استفاده از اپلیکشن کی‌پاد است که توسط شرکت پرداخت الکترونیک بانک پاسارگاد معرفی شده. این اپلیکیشن علاوه بر پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها خدمات دیگری را به عنوان یک کیف پول الکترونیک در اختیار کاربرانش قرار داده است. این نرم‌افزار قابلیت نصب روی گوشی‌های اندروید و ios را دارد و صرفا کافی است آن را از طریق سایت این اپلیکیشن به نشانی kipaad.ir دانلود و نصب کنید.

تجربه استفاده از این روش: این اپلیکیشن با توجه به امکانات محدودتری که نسبت به اپلیکیشن‌های مشابه خود دارد، حجم کمتری از بسته اینترنت شما را مصرف می‌کند و با ۹.۶ مگابایت می‌توانید این اپلیکیشن را دانلود کنید. برای پرداخت عوارض اولین قدم ثبت پلاک است. ثبت پلاک در این اپلیکیشن منوط به تکمیل اطلاعات کاربری از جمله نام و نام خانوادگی و شماره شبا حساب مورد نظر شماست. یکی از نقاط ضعف این اپلیکیشن همینجاست که برای هر بار ویرایش اطلاعات کاربری نیاز به تایید از طریق وارد کردن کد پیامک شده دارید. تجربه شخصی نشان داد که ارسال کد تایید برای ویرایش اطلاعات با تاخیر زیادی روبرو است. علاوه بر این دریافت کد شبا توسط این اپلیکیشن نشان می‌دهد که نمی‌توان با چند حساب یا شماره کارت جداگانه برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام کرد. برای این کار حتما باید در ابتدا کیف پول اپلیکیشن را شارژ نموده و بعد سراغ پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها بروید.

۳- اپلیکیشن دیجی‌پی

یکی دیگر از اپلیکیشن‌های کیف پول که امکان پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها را فراهم کرده، اپلیکیشن دیجی‌پی است. از طریق کیف پول دیجی‌پی می‌توانید پول کارت به کارت کنید یا شارژ و بسته اینترنت بخرید. پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها امکان جدیدی است که به اپلیکیشن دیجی‌پی اضافه شده است.

تجربه استفاده از این روش: دیجی‌پی احتمالا سخت‌ترین راه را برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها انتخاب کرده است. طوری که در آن بعد از قبت پلاک خودتان باید به صورت دستی عوارضی راه‌هایی که از آن عبور خواهید کرد را انتخاب کنید. در حالی که در اپلیکیشن‌های مشابه، تنها ورود مبدا و مقصد سفر کفایت می‌کند و نیازی به انتخاب ۱۹ مسیر متفاوت در آزادراه قزوین زنجان نیست. نکته منفی دیگر دیجی‌پی این است که امکان به خاطر سپردن پلاک خودرو در آن وجود ندارد و هر بار که این اپلیکیشن را باز کنید، از اول باید پلاک ماشین را وارد کنید. در ضمن این اپلیکشن امکان پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌هایی که قبلا از آن‌ها عبور کرده‌اید را ندارد و باید عوارض را قبل از عبور از آزادراه‌ها بپردازید.

منبع: فرارو

منبع: ایلنا

کلیدواژه: الکترونیک پیامک معاون هواپیما پرداخت الکترونیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۲۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه قبوض تلفن ثابت در سال 1403

آخرین افزایش قبوض تلفن و برق و گاز چه زمانی بوده است؟

اگر در مورد تعرفه قبوض تلفن، آب، برق و گاز طی سال‌های گذشته تحقیق کنید، خواهید دید زمانی که در سال 1401، قبض برق به‌ازای هر کیلو وات، از 3075 ریال به 4425 ریال افزایش یافت، تا پایان 1402، هیچ تغییراتی در تعرفه این خدمات اعمال نشد.

از این‌رو تمام مردم ایران می‌دانستند که امسال، به‌احتمال زیاد شاهد تغییراتی در تعرفه‌ها خواهند بود. اما مسئله این‌جاست که چه چیز موجب تعجب مردم شده؟ آیا قیمت قبض تلفن ثابت سر به فلک کشیده یا موضوع چیز دیگری است؟

تعرفه خدمات تلفن چطور محاسبه می‌شود؟

برای این‌‌که بتوانید تعرفه‌های جدیدی که جهت پرداخت قبض تلفن ثابت تعریف شده را درک کنید، تصمیم گرفته‌ایم تا نحوه محاسبه عوامل هزینه در قبوض تلفن ثابت و همراه را برای شما آشکار کنیم. دقت داشته باشید که تمام این قیمت‌ها، توسط مخابرات و یک‌سری فرمول خاص حساب‌کتاب می‌شوند.

برای مثال، برای محاسبه مکالمه شهری، از ساعت 8 صبح تا 13 مبلغ 96/19 ریال را درنظر گرفته‌اند. این در حالی ‌است که از ساعت 21 تا 8 صبح و روزهای جمعه و تعطیلات رسمی، این مبلغ به 86/13 ریال تغییر می‌کند.

باید افزود که مکالمه‌های بین شهری تلفن ثابت نیز، طبق مسافت محاسبه می‌شود. برای نمونه، تا 100 کیلومتر در ساعات روز، مبلغ 134 ریال را لحاظ کرده‌اند و همان‌طور که قابل پیش‌بینی است، این رقم در شب کاهش پیدا می‌کند.

آیا در سال ۱۴۰۳ تعرفه تلفن ثابت بالا می‌رود؟

سوالی که قبل ‌از تحویل سال 1403 پرسیده می‌شد، این بود که آیا در سال جدید قرار است پرداخت قبض تلفن ثابت، با ارقام بالاتری تسویه شود؟ اتفاقی که افتاد این بود که اساس‌نامه افزایش قیمت قبض تلفن ثابت، به امضای وزیر صمت رسید.

این یعنی، از امسال، افراد ساکن استان تهران باید مبلغ 20 هزار تومان اضافه‌تر را برای قبوض تلفن ثابت خود پرداخت کنند. البته این نکته را درنظر داشته باشید که قانون جدید، برای شرایط مختلف، تعرفه‌های گوناگونی را ثبت کرده که در ادامه آن‌ها را لیست کرده‌ایم:

افزایش تعرفه در استان تهران، بابت 4444 دقیقه مکالمه، هزینه‌ای معادل 20000 تومان دارد.

افزایش تعرفه برای سایر مراکز استان‌ها به‌ازای حداقل 3333 دقیقه مکالمه 15000 تومان است.

افزایش تعرفه برای سایر شهرها به‌ازای 2666 دقیقه مکالمه معادل 10000 تومان تصویب شده است.

روش‌های پرداخت قبض تلفن ثابت به صورت آنلاین

حال که متوجه شده‌اید قانون افزایش قیمت خطوط تلفن ثابت تصویب شده و از امسال اجرا می‌شود، به‌احتمال زیاد در فکر پیدا کردن روش‌های آنلاین و ساده جهت پرداخت قبض تلفن ثابت هستید. برای این منظور، ما چند راه‌کار کاربردی را برایتان آماده کرده‌ایم:

از اپلیکیشن مخابرات استفاده کنید.

نصب سوپر اپلیکیشن تاپ گزینه مناسبی است.

در ادامه هریک از این موارد را توضیح می‌دهیم.

پرداخت قبض تلفن ثابت با اپلیکیشن مخابرات

اپلیکیشن مخابرات احتمالا اولین راه‌کاری است که به فکر آن خواهید افتاد. چرا که این پلتفرم مخصوص رسیدگی به امور مشتری‌ها طراحی شده و شرایط استفاده از آن، در اختیار همه قرار دارد. برای بهره‌مندی از امکانات این نرم‌افزار، مراحل زیر را دنبال کنید:

اپلیکیشن مخابرات را از بازار یا بسترهای امن دانلود کنید؛

شماره موبایل خود را ثبت کرده و کد ارسال‌شده را وارد اپلیکیشن کنید؛

از پیشخوان، گزینه استعلام و پرداخت قبض را پیدا کرده و آن را انتخاب کنید؛

برای دیدن مبلغ قبض پایان‌دوره یا میان‌دوره، شماره تلفن ثابت خود را ثبت کنید؛

روی پرداخت بزنید و درگاه بانکی مورد نظرتان را انتخاب کنید.

بعد از پرداخت، تمام جزئیات و مراحلی که طی کردید، به شما نمایش داده خواهد شد.

برای پرداخت قبض تلفن ثابت، سوپر اپلیکیشن تاپ را نصب کنید!

اگر بخواهیم یک شیوه کاربردی‌تر، نسبت به نصب اپلیکیشن مخابرات معرفی کنیم، باید به صحبت درباره تاپ بپردازیم. دقت کنید که در دنیای امروز، فضای تلفن‌های هوشمند برای نصب پلتفرم‌های مختلف محدود است و گاهی کل سیستم، به‌خاطر کمبود فضا دچار اختلال می‌شود.

به همین دلیل، افراد زیادی هستند که در برابر نصب اپلیکیشن مخابرات، آن هم صرفا برای پرداخت قبض خط ثابت خود، مقاومت می‌کنند و ترجیح می‌دهند تا راه‌کارهای دیگر که دارای معایب خاص خود هستند را پیش بگیرند.

حال اگر شما هم در دسته این افراد قرار دارید، اگر بگوییم که با سوپر اپلیکیشن تاپ، در کنار پرداخت قبض تلفن ثابت، می‌توانید از 100 سرویس کاربردی دیگر نیز بهره‌مند شوید، پاسخ‌تان چیست؟ احتمالا چشم‌بسته این پیشنهاد را رد نمی‌کنید و تصمیم به شناخت خدمات کاربردی این پلتفرم خواهید گرفت!

تاپ سوپر اپلیکیشنی است که خدمات خود را در زمینه‌های خودرو، فین‌تک و پرداخت، مسافرت و گردش، پرداخت انواع قبوض و احراز هویت سجام و مواردی از این قبیل در اختیار همه کاربران قرار می‌دهد. بنابراین، پرداخت قبوض تلفن ثابت، تنها یکی از 100 خدمت کاربردی این پلتفرم است. در ادامه نحوه استفاده از سوپر اپلیکیشن تاپ را توضیح می‌دهیم.

چگونه با تاپ، قبض تلفن ثابت را پرداخت کنیم؟

تاپ در کنار تمام مزیت‌هایی که گفتیم، شرایط فعال کردن پرداخت خودکار برای پرداخت تمامی قبوض را داراست. همچنین امکان پرداخت سایر قبض‌های آب، برق و گاز را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد. خبر خوب دیگر این است که اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید این سوپراپلیکیشن را نصب کنید، می‌توانید با مراجعه به سایت تاپ و درج اطلاعاتی مثل شماره قبض، شناسه پرداخت و شماره تلفن همراه برای پرداخت قبض‌های خود اقدام کنید.

تسویه قبوض در ساده‌ترین شیوه

از زمانی که تعرفه تلفن ثابت تغییر کرد، موضوع نحوه پرداخت قبض تلفن ثابت مطرح شد و با توجه به این‌‌که سبک زندگی‌های امروز، نیاز به صرفه‌جویی زمان و انرژی دارد، اکثر افراد به‌دنبال راه‌کارهای آنلاین، امن و سریع می‌گردند که در این بین، سوپر اپلیکیشن تاپ پلتفرمی است که تحت نظارت بانک مرکزی کشور فعالیت می‌کند و امکان تسویه انواع قبوض را در ساده‌ترین شیوه در اختیار شما قرار می‌دهد.

دیگر خبرها

  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌ های کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور
  • هزینه قبوض تلفن ثابت در سال 1403
  • افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض آزادراه‌ها
  • افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور | نرخ جدید عوارض آزادراه ها را ببینید
  • نرخ عوارض آزادراه‌های کشور ۳۰ درصد افزایش یافت
  • ◄ دوربین های آزادراه اصفهان شیراز ؛ چگونه تصادف های مرگبار را 85 درصد کاهش دهیم؟
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد